Откакто напусна Белия дом преди близо година, Мелания Тръмп се скри от медийното внимание. Преди месеци разбрахме, че акцент на нейните усилия сега ще е инициативата й Be Best в подкрепа на децата, но нещо не бе особено дейна напоследък.

Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и общата им поява на бейзболен мач

Поредният театър на Доналд и Мелания Тръмп

Бившата Първа дама пак е във вихъра си

Оказва се, че бившата Първа дама е решила да се пробва и на друго поприще - така актуалните напоследък NFT творби - уникални цифрови файлове, които могат да бъдат снимки, видеоклипове, аудио и други.

Продажбите на тези единствени по рода си дигитални произведения нахвърлиха два милиарда долара само за първото тримесечие на 2021 г. и очевидно и Мелания е решила да изкара някой долар по този начин, както правят все повече известни личности напоследък.

Melania's Vision е името на първото NFT на госпожа Тръмп. То представлява акварел на художника Марк-Антоан Кулон и "въплъщава кобалтово сините очи на Мелания". Дигиталната творба е в продажба от вчера, 16 декември, на официалния сайт на бившата Първа дама. Цената й е 176.23 долара.

Към рисунката има и добавен звуков файл, на който чуваме Мелания да казва: "Моята визия е - гледай напред с вдъхновение, сила и смелост". А под творбата откриваме и описание, което говори за "поучителното" лично пътуване на Мелания - от Словения през Европа, до САЩ, включително в ролята на Първа дама. 

Акварелът е описан като "амулет", който да вдъхновява колекционера, който го закупи, и да му вдъхва сила и надежда. Добавено е и пояснението, че част от приходите от продажбата на NFT творбите ще бъдат дарени в подкрепа на инициативите за деца, които Мелания организира.

От сайта на бившата Първа дама разбираме още, че първото дигитално произведение, което пуска в продажба, няма да е и последно. Тя планира на определени интервали да качва на сайта си нови NFT творби, с които да събира финансиране.

Dolce&Gabbana, дигиталните дрехи и първата NFT колекция на модната къща

Dolce&Gabbana и дигиталните дрехи за милиони

Една по-различна колекция

Това е първата й публична инициатива след напускането на Белия дом, с която има за цел да осигури по-широк достъп до компютърните технологии на колкото се може повече деца, предава Artnet News.