Още преди да бъде излъчено цялото, интервюто на принц Хари и Меган Маркъл с Опра Уинфри успя да се превърне в тема номер едно. От кратките две промо видеа разбираме, че съпрузите ще си кажат всичко и със сигурност ще има много недоволни и гневни след това.

Принц Хари, интервюто с Джеймс Кордън и какво призна за Меган Маркъл и Мегзит

Принц Хари: Трябваше да изведа семейството си от там

Бягство или спасение е Мегзит

Дни по-рано обаче Меган се забърка в най-големия скандал досега. От промото на интервюто става ясно, че Маркъл обвинява кралското семейство в "увековечаване на лъжи" по свой адрес и по адрес на принц Хари.

Тя казва, че именно те са имали активна роля в поддържането на неверните твърдения за нея, които се тиражираха непрекъснато в медиите. Според кралски коментатори, основните заподозрени в интригата са Кейт Мидълтън и Камила Пакър.

Херцогинята на Съсекс е наясно с риска истината да й струва много, но и знае, че вече е загубила достатъчно, за да продължава да мълчи. Първоначално от Бъкингамския дворец решиха да не коментират твърдението, но след това отговориха с вълна от обвинения срещу Меган.

Според твърденията, разпространени от британските медии, част от персонала на кралския двор иска също да получи възможността най-сетне да каже истината за херцогинята на Съсекс - че ги е подлагала на непрекъснат тормоз.

Скоро след това от Бъкингам обявиха, че ще започнат безпрецедентно разследване на база тези обвинения за нанесена "емоционална жестокост и манипулация", защото служителите са "много притеснени".

Най-малко десетима "изключителни професионалисти", работещи отдавна за короната, ще помагат за откриването на истината, разказвайки и своята версия. Адвокатите на Хари и Меган пък са готови да защитават докрай нейната правота и да докажат, че не е разревавала и малтретирала никого, както се твърди в последните дни, предава Daily Mail.

Освен това, приближени на кралския двор разпространиха твърдението, че херцогът и херцогинята на Съсекс са били обсебени от идеята, че "мъже в сиви костюми" са искали да ги елиминират, докато живяха в двореца Кенсингън.

Кралица Елизабет Втора, принц Хари и какво мисли за връзката му с Меган Маркъл

Какво каза кралицата на принц Хари

Като баба и внук

Това официално разследване на отдел Човешки ресурси към кралския двор обаче засега няма да стигне до съда. Хари и Меган също няма как да вземат страна в него, защото се отказаха от ролята си на пълноправни членове. А адвокатите на Маркъл завършват с изразяване на нейното разочарование, че от човек, подложен на непрекъснат тормоз, се е превърнала в обвиняема за тормоз над други.