Докато чакаме с нетърпение интервюто на Опра Уинфри с принц Хари и Меган Маркъл, което ще се излъчи на 7 март, херцогът на Съсекс ни изненада с друга неочаквана телевизионна поява.

Принц Хари, Меган Маркъл, кралица Елизабет Втора и бъдещите им телевизионни изяви

Хари, Меган и кралицата - нека надцакването започне сега

Мръсни номера

Той взе участие в предаването на Джеймс Кордън, с когото се разходиха из Лос Анджелис на покрива на двуетажен автобус. Подобни се срещат най-вече във Великобритания, а това подхождаше напълно на темата за разговор, която двамата нямаше как да пропуснат - Мегзит.

Това всъщност е първият официален коментар на принц Хари за напускането на кралския двор. Важно пояснение обаче е, че разговорът е заснет по-рано този месец, преди от кралския двор да обявяват, че херцогът и херцогинята остават без всички свои патронажи и се отказват от всички кралски ангажименти.

Принц Хари заяви, че никога не са напускали кралския двор. Просто е трябвало да направи това, което и всеки друг съпруг и баща на неговото място би направил. "Трябваше да изведа семейството си от там", откровен е той и нарича тогавашната ситуация "сложна среда".

По-малкият син на принцеса Даяна признава, че напрежението от живота в Лондон е вредяло сериозно на психичното му здраве, като нарича местните медии "токсични". Затова и преместването им с Меган зад океана за него е "отстъпване, а не оттегляне".

Освен това, Хари внесе яснота и по въпроса какви са сегашните им отношения с роднините на Острова. Те се чуват с кралицата и принц Филип, които пък са пратили гофретник на малкия Арчи за Коледа. Но за принц Уилям и Кейт Мидълтън нищо не споменава.

Херцогът на Съсекс разказва още, че синът им Арчи е леко "истеричен", а първата дума, която е казал, е доста необичайна - "крокодил". По отношение на съпругата си пък той признава, че още на втората среща е разбрал, че тя е неговата жена, а връзката им е отишла от 0 до 100 само за два месеца, предава Daily Mail.

Преди да бъде напълно сигурно, че остава без своите кралски патронажи, принц Хари изразява уверено позицията си, че е роден, за да служи и това няма да се промени, където и да се намира по света. Остава да разберем дали и сега е на същото мнение и как ще облече думите си в действия.

Принц Уилям и мнението му за решението на принц Хари и Меган Маркъл

Уилям е бесен на Хари и Меган

Не така, брат

Не по-малко интересни бяха и думите на херцога, че не само е гледал широко коментирания сериал The Crown по Neflix, но и че смята, че се основава на истината, макар и леко преиначена. Но в основата си показва напрежението върху кралските особи и техния необичаен начин на живот.