Меган Маркъл сътвори поредния прецедент - тя стана първият член на английското кралско семейство, който гласува в избори в САЩ. 39-годишната херцогиня на Съсекс е родена в САЩ и има право да гласува в местните избори.

Снимка 489173

Източник: GettyImages

Съпругът й принц Хари няма такава възможност, но пък когато синът им Арчи навърши пълнолетие, ще има право да гласува както в САЩ, така и във Великобритания. Арчи има двойно гражданство.

Маркъл със сигурност е дала гласа си в настоящите избори в САЩ, което наистина създава прецедент в британската история. За друг "скандален" член на кралското семейство - американката Уолис Симпсън, която се жени за крал Едуард VIII, няма данни дали е гласувала.

Друга известна дама също гласува за първи път в американски избори - Йоланда Хадид. Майката на Джиджи и Бела е холандка, но от години живее в САЩ. Съвсем наскоро тя придоби и американско гражданство и има право на глас.

"Заведох мама да гласува днес", пише 24-годишната Бела Хадид. "Носим най-хубавото си синьо", допълва тя в поста, с което намеква, че двете са гласували за кандидата на Демократическата партия Джо Байдън.