Важна част от подготовката на Меган Маркъл за бъдещето й като съпруга на един чистокръвен принц е доброто познаване и прилагане на етикета на поведение.

Според специалистът по темата Мика Мейер, звездата от "Костюмари" се справя доста добре с тази задача, дори по-успешно от Кейт Мидълтън в някои отношения. Въпреки това, актрисата продължава усилено да се учи.

А ето няколко основни правила, които Маркъл спазва (и ще продължава да го прави) като част от кралското семейство. Те са обобщени като Ефектът на херцогинята и ако ги приложим в ежедневието, със сигурност няма да останем незабелязани. Разбира се, ако условията са подходящи и го изискват.

Прието е, когато приключим с храненето, да оставим съвсем малко от порцията си в чинията, за да покажем, че вече не сме гладни и не искаме допълнително. Сосовете, които добавяме към ястието, трябва да бъдат в горния десен ъгъл на чинията, а остатъци като кости или кожи - в горния ляв.

Десертите се ядат на съвсем малки хапки. Разбира се, Меган трябва да усвои до съвършенство храненето с нож и вилица, както и пиенето на чай, докато държи чашата с два пръста, без да се разсипва съдържанието й.

Начинът на седене също е от съществено значение. Тук Меган може да се учи от Кейт, а ние - и от двете. Мидълтън има две основни позиции. При едната херцогинята стои с колене срещу камерите, като краката са дискретно свити назад и настрани, за да се избегнат неприятни кадри в неподходящ момент. 

Снимка 350984

Източник: GettyImages

По-често можем да забележим Кейт в тази поза, отколкото с кръстосани крака. И това не е необичайно, а просто стриктно следване на етикета. Другият вариант е краката отново да са свити, но този пък напред и с кръстосани глезени. Тази поза демонстрираха и Мидълтън, и Маркъл при последната им обща поява.

Както отбелязват от Daily Mail, дори начинът, по който Меган маха на хората, събрали се да я видят, се е променил в последните месеци. Преди тя го правеше по-скоро импулсивно, с високо вдигната ръка и разперени пръсти. Сега пръстите са събрани, ръката е по-близо до тялото и леко настрани, а не директно.

Снимка 350982

Източник: GettyImages

Малката дамска чанта, тип клъч, се държи пред тялото с двете ръце, а не на рамото или под мишница. Токчетата на обувките не трябва да са по-високи от четири сантиметра през деня и шест за вечерни събития.

Как поддържа форма Меган Маркъл

Как поддържа форма Меган Маркъл

Не става само с йога

От Меган Маркъл надали ще се очаква да промени своя акцент, но със сигурност ще трябва да промени речника си. Причината - британският и американският английски имат своите различия.