Изминаха няколко месеца, откакто имахме възможността да изгледаме The Last Dance - документалната поредица за последния сезон на Майкъл Джордан с екипа на Чикаго Булс.

The Last Dance, Майкъл Джордан, Хоръс Грант и кой нарича Въздушния лъжец

Кой нарече Майкъл Джордан лъжец

Хоръс Грант с нападки към The Last Dance

И трябва да признаем, че дойде в много правилен момент, защото точно в началото на пандемията успя да ни разсее по много добър начин. Още тогава чухме за намеренията на Въздушния да дари приходите от The Last Dance, а то вече е факт.

Според CNN, Майкъл Джордан е дарил 2 милиона долара на Feeding America, организация, която се опитва да намали броя на гладуващите хора в страната. Освен към нея, част от средствата са предназначени към хранителни банки в Каролина и Чикаго.

Самият Джордан казва, че в тези тежки времена е по-важно от всякога просто да спрем и да бъдем благодарни за това, което имаме. И тук трябва да отбележим, че тези милиони са допълнително дарение.

The Last Dance, Майкъл Джордан, Джейсън Хехир и защо документалният филм не е сниман в къщата му

Защо Майкъл Джордан не иска да го снимат в къщата му

Въздушния знае как да запази личното си пространство

Първоначалните приходи в размер на 3-4 милиона долара са били дарени на неправителствената организация Friends of the Children, която има за цел да помага и напътства младежи, пише Yahoo Sports.