Вече видяхме всички 10 епизода от документалния филм за последния сезон на Майкъл Джордан с екипа на Чикаго Булс. И веднага ни се прииска да има поне още толкова.

The Last Dance, Майкъл Джордан, дъщеря му Джасмин и защо е проверявала кой е баща ѝ

Защо дъщерята на Майкъл Джордан го тормози

Когато си твърде малък, за да разбереш колко велик всъщност е баща ти

За съжаление, The Last Dance е замислен по този начин и единственото, което можем да направим, е да го гледаме отново и отново.

Не същото обаче би направил Хоръс Грант. Баскетболистът е бил част от Чикаго Булс в периода 1987-1994 г. и е спечелил три титли заедно с Майкъл Джордан. Като един от водещите играчи на клуба по онова време, Грант също взе участие в The Last Dance с коментара си.

Хоръс Грант

Източник: GettyImages

Хоръс Грант

В интервю за ESPN Хоръс Грант нападна както Майкъл Джордан, така и документалния филм. Според него The Last Dance е направен така, че да изкара Въздушния по-добър, отколкото всъщност е бил.

Грант твърди, че на много от нещата, които Майкъл Джордан е казал на съотборниците си и видяхме във филма, те са му отговаряли подобаващо. Но всичко това е било пропуснато умишлено.

Хоръс Грант нарича и пълни лъжи твърденията на Джордан, че именно той е бил човекът, издал вътрешна информация на Сам Смит за книгата му The Jordan Rules.

Книгата излиза през 1992 г. и отразява начините, по които играчите на Детройт Пистънс са се опитали да спрат Майкъл Джордан в мачовете помежду им. Хвърля се светлина обаче и върху отношението на Въздушния спрямо съотборниците си и начина, по който ги е мотивирал.

Според Грант The Last Dance не бива да се нарича документален филм, защото Майкъл Джордан е имал последната дума върху това какво да влезе в него и какво не.

The Last Dance, Майкъл Джордан, Джейсън Хехир и защо документалният филм не е сниман в къщата му

Защо Майкъл Джордан не иска да го снимат в къщата му

Въздушния знае как да запази личното си пространство

Баскетболистът визира факта, че Jump 23, една от компаниите на Майкъл Джордан, е сред продуцентите на филма, пише The Guardian.