Не знаем дали е по невнимание или заради нещо друго, но "черната пантера" Майкъл Б. Джордан стъпи накриво и вече си понася последствията за това.

Откакто актьорът представи рома J'Ouvert преди дни, граждани на Карибите, сред които родената в Тринидад и Тобаго Ники Минаж го обвиниха в културно присвояване и поискаха смяна на името на напитката.

В профила си в Instagram рапърката написа, че е уверена, че Майкъл Б. Джордан не е искал умишлено да обиди никого, но призова да бъдат предприети съответните действия за преименуване на напитката.

Какъв всъщност е проблемът с името на рома? J'Ouvert" на креолски означава разпукване на зората. Това е и името на първия официален ден от карнавалните празници в Тринидад и Тобагои и на други места в Карибите. Те водят началото си от 18 век, когато островът все още е бил френска колония, припомня Yahoo!News.

Отговорът на 34-годишният Майкъл Б. Джордан не закъсня. Той се извини публично в страницата си в Instagram и обясни, че не е искал да обиди или накърни култура, която всъщност се е надявал да почете.

Той обясни, че през последните дни е водил доста дискусии и се е вслушал в гласа на недоволните. "Чух ви и искаме да стане ясно, че сме в процес на преименуване", написа звездата от "Черната пантера" и филмите от поредицата "Крийд".