Мнозина не спират да преследват американската мечта, но малцина са тези, които успяват да я осъществят. Особено когато говорим за пробив в Холивуд и световна слава, която те застига буквално за часове.

Мария Бакалова, Borat: Subsequent Moviefilm, Саша Барон Коен и скандалът, който филмът предизвика

Всички искат Оскар за Мария Бакалова

Как родната актриса спечели критиците

Именно това се случи с 24-годишната бургазлийка Мария Бакалова. До преди дни всички се питаха кое е това момиче в ролята на дъщерята на Борат. А днес вече всички знаят както името й, така и че е българка.

След премиерата на втория филм за Борат, в който всички са категорични, че именно тя е звездата, родната актриса си спечели одобрението на фенове и критици. А сега ни остава само да чакаме, за да разберем дали наистина ще получи своята номинация за Оскар.

А междувременно достига и нов връх, който никой друг българин не е успявал да покори досега. Мария Бакалова оглави класацията на киноплатформата IMDb за най-известните звезди сред мъжете и жените спрямо тяхната нарастваща популярност. Подреждането е на базата на потребителски гласове.

В сайта откриваме и кратка информация за актрисата. Тя е родена на 4 юни 1996 г. в Бургас. На шест години започва да се занимава с пеене и уроци по флейта. Учи в Национално училище за музикално и сценично изкуство в Бургас с актьорско майсторство и флейта. След това записва НАТФИЗ и завършва през 2019 г.