Миналият петък, 23 октомври, бе премиерата на втория филм за Борат в платформата Amazon Prime. А най-голямата изненада в него се оказа българската актриса Мария Бакалова, която влезе в ролята на Тутар - дъщерята на казахстанския журналист.

Мария Бакалова, Саша Барон Коен, Borat: Subsequent Moviefilm и коя е дъщерята на Борат

Дъщерята на Борат е българка

Родната следа в новия филм за казахстанския репортер

Дори да не сме гледали все още Borat: Subsequent Moviefilm, със сигурност сме чули за всички реакции, които предизвика, особено зад океана. Основната сюжетна линия е сериозно политически насочена и със сигурност неслучайно филмът излиза точно преди президентските избори в САЩ.

Освен че видяхме Саша Барон Коен, преоблечен в костюм на Доналд Тръмп, се оказа, че снимачният процес е бил истински екшън. И главното действащо лице в него е именно Бакалова.

Българската актриса успява да се добере на метри от Доналд Тръмп на медийно събитие, оставайки незабелязана покрай представителите на медиите. Тя дори разговаря със сина на президента - Доналд Тръмп Младши, който й казва, че се радва да се запознаят. А коментарът на Борат осмива мерките за сигурност в Белия дом - без проверка от охраната и без тест за COVID-19 Тутар стига до заветната цел, предава LAD Bible.

Вторият скандал, който филмът направи световен, е с личния адвокат на Доналд Тръмп Руди Джулиани. Бакалова влиза в ролята на журналист, който взима интервю от юриста в хотелска стая, докато се държи доста предизвикателно с него.

А стоп кадър, на който Джулиани си бърка в панталоните, за да си оправи микрофона, обиколи световните медии. И тази скрита камера също е една запомняща се част от "Борат" 2.

В свое интервю Бакалова признава, че не се е чувствала под заплаха по време на сцената с Джулиани, защото е знаела, че Саша и целият екип са наблизо и ще й помогнат, ако има нужда.

След излизането на новия филм за Борат, най-голямото признание за Мария Бакалова дойде от кино критиците за океана, категорични, че тя, а не Барон Коен, е звездата на филма. Самият актьор също е категоричен, че колежката му заслужава номинация за Оскар за ролята си и ще бъде "пародия", ако не я получи.

"Тя е една от най-смелите актриси", категоричен е Коен. "Тя е единствена по рода си. Представете си - идва за пръв пък в САЩ, като почти не е напускала България, и изведнъж играе тази роля и попада във всички тези ужасяващи ситуации с реални хора", продължава да й се възхищава.

Кейти Пери, Орландо Блум, рожденият ден на певицата и поздравът от Борат

Как Борат поздрави Кейти Пери за рождения й ден

Изненада!

Той разкрива също така, че на кастинга за ролята на Тутар са се явили 600 момичета от целия свят, сред които 24-годишната българка е успяла да се открои. Тя умее както да те разсмее с глас, така и да те разплаче със сълзи. Балакова пък благодари на Коен за подкрепата, нарича го своя най-добър учител и признава, че го чувства като свой баща, предава Daily Mail.