Въпреки че се сдоби със световна слава след Оскар за драмата "Ловът" и започна да се снима в Холивуд, Мадс Микелсен продължава да е своеобразна енигма в света на киното. Изглежда като човек, който е способен да прочете мислите на събеседника си. Както и като актьор, който е придирчив към ролите си.

Хладният чар на Мадс Микелсен

Хладният чар на Мадс Микелсен

Актьорът с фотосесия и интервю за Mr. Porter

Дали първото е вярно не знаем, но за второто имаме категоричен отговор.

По повод премиерата на "Фантастични животни: Тайната на Дъмбълдор", където Микелсен замени Джони Деп, датчанинът дава интервю за GQ.

И категорично отхвърля добилата напоследък популярност сред актьорите в Холивуд актьорска техника, при която оставят в ролята си в продължение на целите снимки на филма (т. нар. метод на Станиславски).

Последните примери за това бяха Лейди Гага в "Домът на Гучи", както и Джеръми Стронг в "Наследници". "Пълни глупости", коментира 56-годишният Микелсен пред GQ.

"Като нищо превръщаш подготовката за ролята в лудост. Ами ако филмът се окаже скапан, какво ще си постигнал тогава?", допълва той и пита как би трябвало да се подготви за ролята на сериен убиец, ако работи по метода.

"Фантастични животни: Тайната на Дъмбълдор" е по кината от 15 април.