През септември миналата година Линда Еванджелиста шокира света с признанията си, че козметична процедура я е оставила "брутално обезобразена". Някогашният супермодел не разказа повече, освен че се е подложила на замразяване на мастни депа в някои части от тялото си.

Линда Еванджелиста и разкритията за козметичната процедура, която я е обезобразила

Процедурата, която обезобрази Линда Еванджелиста

Какво разкрива моделът

Сега 56-годишната Еванджелиста заявава: "Не желая да се крия повече", и дава първото си интервю за People.

Преди повече от пет години тя решава да се възползва от одобрената от Американската агенция по контрол на храните и лекарствата процедура CoolSculpting. Седмици след "замразяването" на мастните тъкани, те започнали да нарастват и да се втвърдяват.

Така местата, които Линда е искала да коригира - брадичката, част от гърба и бедрата, всъщност се разширили и обезобразили повече. В момента тя съди компанията Zeltiq Aesthetics, която предлага процедурата, за 50 милиона долара.

"Обожавах да съм на подиума. Сега се ужасявам от мисълта да среща някой, който ме познава", казва тя пред People. "Не мога да живея повече така, в криене и срам." Оказва се, че тя е получила рядък страничен ефект, наречен Paradoxical adipose hyperplasia.

Еванджелиста признава, че никога не си е представяла, че ще изглежда така. "Не зная защо причиняваме това на телата си", допълва тя и казва, че се надява историята й да помогне на други хора, които се чувстват по същия начин. Цялото интервю за People e тук.