Докато често виждаме какво се случва с живота на супермоделите от 90-те - Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Хелена Кристенен, едно име напоследък липсва от светските хроники - това на Линда Еванджелиста.

И ето че 56-годишният модел реши сама да вдигне завесата над живота си и да разкрие какво се случва с нея.

Оказва се, че нищо хубаво. В последната си публикация в Instagram тя споделя, че е жертва на редки странични ефекти от козметична процедура, която е целяла да намали мастните й клетки.

Снимка 547629

Източник: GettyImages

"Останах, както медиите биха написали, неразпознаваема", пише Еванджелиста в поста и пояснява, че след процедурата, известна като "контуриране на тялото" се е подложила на две безуспешни коригиращи хирургични операции.

"За последователите ми, които се чудят защо не работя, докато кариерите на колегите ми преуспяват - причината е, че бях брутално обезобразена и получих обратното, от това, което ми беше обещано."

Моделът пояснява, че след процедурата мастните й клетки всъщност са започнали да се увеличават, вместо да намаляват. Тя допълва, че страда не само физически: "Влязох в цикъл от дълбока депресия, тежка тъга и най-ужасните дълбини на себеомразата."

Линда Еванджелиста казва, че е завела дело срещу компанията, която й е приложила процедурата. Пред ВВС за момента въпросната компания не е направила никакво изявление.