Повечето известни дами спазват стриктна диета и децата им често следват техния здравословен начин на хранене. Същото важи и за херцогинята на Кеймбридж, която им приготвя закуска от ябълки и зърнени храни. Други прочути майки като Кристен Бел обаче са далеч по-креативни, щом стане въпрос за любимите храни на нейните рожби.
Известната актриса Кристен Бел е майка на две дъщери - Делта (на 6 години) и Линкълн (7), и въпреки че е върл враг на захарта, все пак, поне около празниците, приготвя любимите й бисквитки от детството по рецепта на майка й.
Пред Today споделя още и че пазарува от места, където предлагат продукти без изкуствени оцветители, аромати и консерванти. Вероятно има предвид веригата супермаркети Whole Foods Market, на които е официален говорител.
Кристен съветва да бъдем по-изобретателни с подсладителите. За целта тя набляга на ябълково пюре, агаве, кленов сироп или други натурални алтернативи на захарта.
Бел не крие, че обича да адаптира любимите си рецепти за пайове, бисквитки и щрудели към безглутеновата диета на съпруга й Дакс Шепард. Същото важи и за сладките, които навремето приготвя с майка й.
Какво ни трябва за 20 бисквити:
- 4 с. л. подсолено масло
- 1/4 ч. ч. неподсладено ябълково пюре
- 1/2 ч. ч. кафява захар
- 1/4 ч. ч. нектар от агаве
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
- 1 1/4 ч. л. канела
- 1/8 ч. л. смляно индийско орехче
- 1/2 ч. л. сол
- 1 ч. л. оцет (бял или ябълков)
- 1 голямо яйце
- 1/2 ч. л. сода за хляб
- 3/4 ч. ч. кокосово брашно
- 1 1/2 ч. ч. смлян овес без глутен
- 1 ч. ч. полусладък шоколадов чипс
- 1 ч. ч. чипс за печене без глутен
Какво ги правим
Загряваме фурната до 250 градуса и застиламе тавата с два листа хартия за печене. След това разбиваме до еднородна смес - маслото, ябълковия сос, захарта и нектара от агаве, ванилията, канелата, индийското орехче, солта и оцета. Накрая добавяме и яйцето, като целта отново е да получим гладка текстура.
Чак тогава включваме содата за хляб и брашното. Отново разбъркваме хубаво. После идва ред на овесените ядки и двата вида чипс, като отново разбърквате.
Започваме да оформяме топчета от тесто (колкото две супени лъжици) и внимателно ги подреждаме върху хартията за печене, като оставяме разстояние от около 5 см между всяко от тях, защото впоследствие ще се разтекат.
Печем бисквитките за 12-14 минути. Предпочитаме ли ги по-хрупкави, можем да ги оставим на топло още малко. Сервираме ги, след като изстинат.