На 16 януари в Атина беше погребан последният гръцки крал. Константинос Втори почина преди седмица на 82-годишна възраст, след като повече от 50 години живя в изгнание далеч от родината си.

Фелипе, Летисия, принцеса Ан, кралица Маргрете и кой присъства на погребението на крал Константинос Втори в Атина

Кой присъства на погребението на последния гръцки крал

Константинос Втори беше погребан вчера

На погребението присъстваха представители на почти всички монархически семейства в Европа, като най-често това бяха кралят и кралицата на съответната държава. Свикнали сме на подобни събития испанската кралица Летисия да е най-елегантна.

В Гърция обаче короната й в това отношение беше открадната от Максима. Съпругата на нидерландския крал Вилем-Александър, разбира се, беше облечена изцяло в черно с вталено палто и ботуши Gianvito Rossi на висок ток.

Впечатление обаче направи черната дантелена воалетка, която тя беше избрала за косата си. Максима беше единствената кралска особа, посегнала към този аксесоар. Колкото и драматично да изглеждат, воалетките на погребение имат и практична цел - да прикрият отчасти лицето на опечалената дама и да й осигурят спокойствие в скръбта.

Черните воалетки на погребение се носят от дамите основно при погребение на монарх. Константинос може да не е такъв от 1967 г., но е възможно Максима да е решила да му окаже тази чест. Освен ако дантелите на главата й не са чисто стилистично решение, както предполагат от Hello.