След изненадващото решение на принц Хари и Меган Маркъл да напуснат кралския двор, споделено на всеослушание миналата седмица, в британския кралски двор настъпи напълно разбираема суматоха.

Херцогът и херцогинята на Съсекс не бяха предупредили никого за намеренията си, което разгневи всички, начело с кралица Елизабет Втора. И докато Меган набързо стегна куфарите и се върна обратно в Канада, където е малкият Арчи, на съпругът й му предстоят сериозни разговори с баща му и баба му.

Днес, 13 януари, кралицата свиква спешна среща на кралското семейство в имението си в Сандрингам, графство Норфолк. Очаква се на нея да присъстват принц Чарлз и принц Уилям, както и самият принц Хари. Съпругата му Меган пък вероятно ще се включи чрез видеоразговор.

Снимка 452533

Източник: GettyImages

Основната тема на спешното събиране - прецедент в историята на кралския двор, ще е разискване на границите на независимостта, която херцогът и херцогинята на Съсекс заявиха, че желаят.

Важни теми са охраната, която двамата ползват, както и бизнес начинанията, които планират. Финансовият аспект на раздялата е важен, но със сигурност ще се засегне и темата дали това е истинското желание на Хари, или той просто се съобразява с исканията на съпругата си.

Принц Хари, Меган Маркъл и как се чувства принц Уилям след решението им

Тежките думи на Уилям към Хари

Реакцията на херцога и херцогинята на Кеймбридж

Елизабет Втора е прекарала няколко дни в консултации със своите съветници. И днес всички се надяват да се стигне до най-разумното решение, както и емоциите да не вземат връх над здравия разум. А това, което всички искат, е кризата да намери своето решение час по-скоро, пише Daily Mail.