Решението на принц Хари и Меган Маркъл изненада целия свят, но най-изненадани определено са в британския кралски двор. Когато всички се надяваха, че ситуацията ще се нормализира и херцогът и херцогинята на Съсекс ще се върнат с нови сили след дългата си ваканция, ситуацията съвсем се обърка.

Още преди няколко месеца принц Хари пръв заговори за разрив в отношенията с по-големия му брат Уилям. А поемането по различни пътища в живота вече придобива вид на окончателна раздяла.

Според приятел на херцога на Кеймбридж, цитиран от Sunday Times, той не е скрил тъгата и разочарованието си от решението на своя брат. Днес двамата са "отделни единици" по мнението на Уилям, който се надява проблемът да бъде решен, за да може кралското семейство отново да действа като един задружен екип.

Снимка 461286

Източник: GettyImages

Според херцога на Кеймбридж, единственото, което той и останалите могат да направят в така създала се ситуация, е да подкрепят Хари и Меган и да се надяват това трудно време да мине, за да бъдат всички отново задружни.

Уилям цял живот е бил силното рамо на Хари и днес е разбираемо да бъде наранен от неговите егоистични действия, които показват, че всички усилия и оказана помощ са били безсмислени.

Кейт Мидълтън също е доста наранена от своеволията на Хари и Меган, защото и тя, както и съпругът й, са били най-голямата опора на по-малкия принц, преди Меган да се появи на кралската сцена. 

Принц Хари, Меган Маркъл и животът им извън кралския двор

Животът на Хари и Меган извън кралския двор

Какво ще се случи с херцога и херцогинята след решението им

"Цял живот съм прегръщал брат ми, а сега вече не мога да го направя", споделя още Уилям пред своите близки приятели. Това ни звучи малко крайно заключение, но явно емоциите са в повече на всички в кралския двор в последните дни.