Съдебните битки на принц Хари продължават и той е твърдо решен да защити честта на семейството си и да докаже правотата си по някои въпроси, свързани с кралския двор. Например сега той оспорва решението с Меган и децата им да останат без федерална охрана, когато са във Великобритания.

Принц Хари и признанията в съда за свалената охрана

Какво иска Хари за Меган и децата си

И защо не се връща с тях във Великобритания

То беше взето веднага след официалното им преместване в САЩ през 2020 г. Първоначално в хода на делото стана ясно, че сериозно влияние върху отказа на Министерството на вътрешните работи за предоставяне на охрана са имали двама души от екипа на Елизабет Втора. Сега обаче наблюдаваме нов развой на събитията.

На последното заседание преди дни адвокатите на принц Хари представиха пред съда писмо, написано от името на кралицата от нейния личен секретар сър Едуард Йънг и изпратено до секретаря на кабинета на Обединеното кралство сър Марк Седуил след срещата в Сандрингам през януари 2020 г. Тази среща бе организирана специално с цел да се обсъди бъдещето на двойката няколко дни след като обявиха желанието си да напуснат кралския двор.

Снимка 624161

Източник: GettyImages

В писмото покойната Елизабет Втора заявява, че е "наложително" херцогът и херцогинята на Съсекс "да продължат да получават ефективна сигурност" срещу "екстремисти". В писмото се казва още, че гарантирането на сигурността на принц Хари и Меган Маркъл е от първостепенно значение за кралицата и цялото семейство.

"Като се има предвид публичния профил на херцога поради това, че е роден в кралското семейство, военната му служба, собствения независим профил на херцогинята и добре документираната история на нападенията на семейство Съсекс от екстремисти, наложително е семейството да продължи да бъде осигурено с ефективна сигурност", е категоричната позиция на покойния монарх, цитирана от People.

Покрай делото се повдигна отново и темата за това, че принц Хари просто е отказал да плаща на службите, за да има осигурена охрана, когато е на Острова - затова и е останал без нея. А желание да се изплаща на държавата, след като вече не е работещ член на кралското семейство и няма съответните привилегии, е изразил чак след като е завел иска в съда.

Принц Хари отново в съда - как ще защити честта си този път

Поредният отчаян ход на принц Хари

Отново сам срещу кралския двор

Но писмото от името на Елизабет Втора все пак е доказателство, че въпреки всичко тя не е обърнала гръб на своя внук и е искала най-доброто за него. А какво точно е довело до решението той да остане без необходимата сигурност в родината си, вероятно ще разберем до края на делото.