Принц Хари продължава поредната си съдебна битка, този път, за да успее да върне държавната охрана за себе си и семейството си, когато са на английска земя. Те бяха лишени от тази привилегия сред като напуснаха кралския двор.

Принц Хари отново в съда - как ще защити честта си този път

Поредният отчаян ход на принц Хари

Отново сам срещу кралския двор

В съдебната зала бе прочетено изказване, написано от принц Хари, който този път не се яви в залата. В него казва, че именно това е била основната причина той, Меган и децата им да заминат за САЩ - защото не е могъл да си позволи да ги постави в риск. А именно така са се чувствали без защитата на специалните служби.

И затова просто са били принудени да напуснат възможно най-скоро - стъпка, която е натъжила дълбоко и него, и Маркъл.

Снимка 627643

Източник: GettyImages

По-малкият син на крал Чарлз също така заяви, че иска охраната да му бъде върната, за да може децата му Лилибет и Арчи да се чувстват като у дома си, когато са в неговата родина. Защото Великобритания е неговият дом, центърът на неговото наследство за децата му и той не иска да къса връзка със страната, но просто е принуден да го направи на този етап, за да не поема излишни рискове, предава People.

Принц Хари и помощта от Ник Буут за Invictus Games 2025

Малка победа за принц Хари, но на фона на евентуален голям провал

Ще успее ли да запази най-важната си кауза

И по-рано в хода на делото адвокатите на принц Хари заявиха категорично, че той има голям желание да посети Великобритания заедно с децата си, но не го прави, защото се притеснява за сигурността им. Засега цялото семейство е било заедно във Великобритания само веднъж - за платинения юбилей на Елизабет Втора, когато посрещнаха и първия рожден ден на Лилибет в бившия си дом Frogmore Cottage.