Принц Уилям и Кейт Мидълтън вече правят своите планове за предстоящото лято. Според източници, близки до кралската двойка, летните месеци те ще прекарат замъка в Уиндзор, за да бъдат по-близо до кралица Елизабет.

Елизабет Втора, Бъкингамският дворец, дворецът в Уиндзор и постоянният дом на кралицата

Ще се върне ли кралица Елизабет в Бъкингамския дворец

Планове за бъдещето й

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж дори вече търсят подходящ дом за целта.

Намеренията на Уилям и Кейт идват на фона на скорошното решение на кралица Елизабет да направи замъка Уиндзор свой постоянен дом и основна резиденция.

Но може би не само близостта с кралицата кара Уилям и Кейт да планират своето преместване. Според редица слухове причина за това са и опасенията, че принц Андрю твърде се сближава с Елизабет в последно време и дори се готви за специална роля в предстоящите събития за платинения юбилей на Нейно Величество.

Притесненията се породиха след като Елизабет настоя Андрю да бъде главният ѝ придружител на възпоменателната служба на покойния принц Филип във вторник. Тогава херцогът на Йорк зае централно място и водеше майка си през Уестминстърското абатство - което бе шокиращо за голяма част от обществото.

Това беше първата публична изява на принца след тежките обвинения в сексуален тормоз и последвалото дело. И явно сега той използва близостта си с кралицата, за да може да си върне позициите в обществения живот.

Създалата се ситуация предизвиква доста притеснения у наследниците Чарлз и Уилям. Според The ​​Mirror те са "абсолютно единни", че предвид всичко случило се няма как Андрю да бъде изцяло реабилитиран и да заеме предишните си позиции.

Кралица Елизабет, принц Филип и специалният начин за възпоменанието му

Тайното значение на зеления цвят за кралица Елизабет

Красив начин да отдадеш почит на човека, когото си загубил

Но притесненията им не са приети от Елизабет. Дори нещо повече - те са отхвърлени и тя явно е взела своето решение по отношение на херцога на Йорк и неговата бъдеща роля не само по време на платинения юбилей, но и в кралството изобщо.