Кралица Елизабет почете покойния си съпруг принц Филип със специална възпоменателна служба във вторник, 29 март. Херцогът на Единбург почина миналия април на 99-годишна възраст.

Принц Филип, Prince Philip: The Royal Family Remembers и спомените на кралското семейство за съпруга на Елизабет Втора

Спомените на кралското семейство за принц Филип

Как ще го запомнят и защо няма да го забравят

Освен със специалните музикални селекции на любими песни на принц Филип и флоралните аранжировки, вдъхновени от сватбения му ден с Елизабет, 95-годишната кралица почете своя съпруг и чрез стила си.

Тя носеше костюм в специфичен нюанс на зеления цвят, което бе фино кимване към Филип - тъй като тъмнозеленият оттенък е цветът на официалната ливрея на принца. Известен като единбургско зелено, той е бил използван дори за униформите на персонала на принца и личните му автомобили.

Land Rover в наситено зелен цвят бе и автомобилът, който пренасяше ковчега на принц Филип на погребението му миналия април.

A и кралицата съвсем не беше единствената, избрала цвета за случая. Няколко присъстващи, включително принцеса Ан и Камила, херцогинята на Корнуол, също бяха подбрали тъмнозелени облекла за случая.

Снимка 568695

Източник: GettyImages

Към официалната церемония се присъединиха много от членовете на кралското семейство, сред които и принц Уилям и Кейт Мидълтън, заедно с по-големите си деца - принц Джордж и принцеса Шарлот.

Главният придружител на кралица Елизабет за церемонията, по изрично нейно настояване, бе синът ѝ Андрю. Това е първата му публична поява след делото за сексуално насилие.

Кралица Елизабет Втора, принц Андрю, делото за сексуално насилие и кой ще плати сметката

Колко ще струва делото срещу принц Андрю на кралицата

До каква договорка стигнаха

"Това показва, че тя наистина обича сина си", казва кралският коментатор Робърт Джобсън. "Нещо повече - тя му вярва. И въпреки че Андрю все още изпитва затруднения да участва в обществения живот, той все пак отдаде дължимата почит към баща си - който, от своя страна, бе горд със сина си и неговата службата в Кралския флот."