Малко преди Великден британското кралско семейство преживява едни от най-трудните моменти в скорошната си история. Двама от най-важните му членове - крал Чарлз и принцесата на Уелс, бяха диагностицирани с рак през последните два месеца.

Кейт Мидълтън и принц Уилям след диагнозата - как ще прекарат Великден

След тежката диагноза - по-различният Великден на Уилям и Кейт

Къде решиха да посрещнат празника

Въпреки че новината за Кейт Мидълтън беше съобщена едва преди няколко дни - на 22 март, от самата нея, на всички е ясно, че няма как тя да присъства на тържествената Великденска служба в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор тази неделя, 31 март.

Принц Уилям и трите им деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис също няма да бъдат там. Затова пък Бъкингамският дворец потвърди, че крал Чарлз ще присъства на събитието.

Снимка 651077

Източник: GettyImages

75-годишният монарх ще бъде придружен от съпругата си Камила, както и от други членове на кралското семейство по време на сутрешната Великденска служба. Това със сигурност е знак, че той се чувства значително по-добре покрай продължаващото си лечение.

Този вторник, 26 март, крал Чарлз събра в Бъкингамския дворец представители на всички големи религии на Острова като християнство, ислям и юдаизъм. Поддържането на толерантност между различните религии е една от важните мисии на краля, припомня ВВС.