Каква година за британското кралско семейство отмина! Кралица Елизабет Втора, която беше на чело на държавата в последните 70 години, почина през септември и беше моментално наследена на престола от сина си Чарлз.

Крал Чарлз Трети, коронацията му и ще бъдат ли поканени на нея принц Хари и Меган Маркъл

Ще бъдат ли поканени Хари и Меган на коронацията

Решението е в ръцете на крал Чарлз

Месеци след тъжното събитие документалната поредица на принц Хари и Меган Маркъл за Netflix хвърли тъмна сянка върху както върху образа на монархията, така и върху отношенията между "изгнаниците" в САЩ и роднините им на Острова.

А по всичко изглежда, че напрежението от предходната ще се прехвърли и в 2023 година. А предпоставка за това се появи още с обявяването на датата на коронацията на крал Чарлз. Това ще се случи на 6 май.

Снимка 595665

Източник: GettyImages

На същият ден първородният син на принц Хари и внук на Чарлз Арчи Маунтбатън ще навърши четири годинки. Как точно ще отпразнуват рождения ден херцозите на Съсекс не е ясно, защото все още не не знае дали те все пак ще присъстват на коронацията в Лондон.

Според редица източници цялото семейство Съсекс е поканено на официалната церемония, която ще се състои в Уестминстърското абатство, припомнят ни от Express. Редом с крал Чарлз ще бъде коронована и съпругата му Камила - нещо, което не се случи с принц Филип по време на коронацията на кралица Елизабет Втора през 1953 г.

Снимка 595621

Източник: GettyImages

Допълнително масло в огъня на взаимоотношенията между работещите членове на кралското семейство и Хари, и Меган налива фактът, че след смъртта на Елизабет се очакваше децата на херцозите да получат титлите принц и принцеса, както се полага на отрочетата на деца на действащия монарх. Това обаче за момента не се е случило.