Рок звездите имат татуировки - всъщност, ако се появи рок звезда без такава, ще изглежда твърде странно. А фронтменът на Metallica има доста и още една нова едва ли е голяма новина. Освен ако не е направена с праха на друга рок легенда.

Целите на Джеймс Хетфийлд от Metallica за 2024 г.

Новогодишните обещания на Джеймс Хетфийлд от Metallica за 2024 г.

Време за "прочистване"

Джеймс Хетфийлд показа в официалния профил на групата си новата си татуировка. Тя е в чест на Леми Килмистър - покойния вокал на титаните Motorhead. Представлява асо пика на средния пръст на дясната му ръка - ясна препратка към парчето на Motorhead "Ace of Spades".

По-интересното от самата татуировка на 60-годишния Хетфийлд обаче е мастилото й - то е смесено с праха на Килмистър. "Черно мастило, смесено с щипка от праха му след кремацията, който ми беше даден така щедро", пояснява певецът и уточнява, че татуировката е дело на татуиста Кори Милър.

Джеймс Хетфийлд прави и друго важно признание в публикацията си за татуировката: "Поздрав за моя приятел и вдъхновение Леми Килмистър - без него нямаше да има Metallica". Килмистър основава Motorhead през 1975 г., а групата му се превръща в пътеводна светлина за много значими рок банди, дошли след него.

Леми Килмистър

Източник: GettyImages

Леми Килмистър

Йън Фрейзър Килмистър, както е истинското име на Леми, умира през 2015 г. на 70-годишна възраст от агресивна форма на рак на простатата, припомнят People. "Винаги съм си го представял като безсмъртен. Когато почина, се уплаших. Казах си: Къде е капитанът ни? За нас той е бил като кръстник", признава Джеймс Хетфийлд в интервю година по-късно.