Принц Хари и Меган Маркъл може и да обират всички позитиви от това да са британските кралски звезди в Америка, но това няма да е задълго. Защото принц Уилям и Кейт Мидълтън също на са на път да покорят САЩ.

Меган Маркъл, принц Хари и участието им в асамблеята на ООН в Ню Йорк

Хари и Меган - с официална мисия

Поводът е Международният ден на Нелсън Мандела

Преди ден херцозите на Кембридж обявиха, че през декември тази година пристигат в Бостън.

"Завръщаме се през 2022 г., за да връчим Earthshot в САЩ, където ще отличим следващите петима носители на наградата", казва принц Уилям във видео в официалния Instagram профил на херцозите.

"Ще го направим тук, в Бостън", допълва във видеото звездата на бейзболния тим Boston Red Sox Ксандър Богартс. Earthshot Prize са награди на фондацията на Уилям и Кейт, които се връчват на иновативни решения за справяне с проблемите на околната среда.

Наградите се връчват в партньорство с фондацията John F. Kennedy Library Foundation, кмета на Бостън Мишел Ву и администрацията на града. Earthshot Prize беше основана от принц Уилям и Кралската фондация през 2020 г. и е вдъхновена от Moonshot на покойния Джон Кенеди, напомнят ни от Yahoo News.

Снимка 567845

Източник: GettyImages

Това ще е поредно посещение на херцозите в САЩ. Месеци след сватбата си през 2011 г. принц Уилям и Кейт Мидълтън пристигнаха на посещение в Калифорния. През 2014 г. пък кацнаха в Ню Йорк, където посетиха мемориала на жертвите от атентатите на 11 септември и се срещнаха с Бионсе, и Джей Зи.