Херцогините на Съсекс и Кеймбридж имат живот, за който им завиждат милиони жени по света. Разбира се, ние виждаме само бляскавата част от него. Домовете на кралските семейства не че не са непревземаема крепост за камерите, но прекалено рядко имаме възможност да надникне в тях.

А определено бихме си откраднали малко интериорно вдъхновение от Меган и Кейт. Ето няколко съвета, които не са никак сложни за спазване, но ще придадат по-кралски дух на всеки дом.

Личен отпечатък

Домът трябва да отразява своите обитатели. Затова трябва да намерим място за няколко семейни снимки, а любимите ни книги и дискове на изпълнители да бъдат на видно място. В дома на Уилям и Кейт има не един и два кадъра в рамка на тях и трите им деца.

Вещи със сантиментална стойност, дори тези, които могат да предизвикат недоумение у гостите ни, също могат перфектно да допълнят индивидуалния почерк на нашето местенце. Все пак, най-важните тук се ние.

Снимка 414795

Източник: Facebook / William and Kate Fan

Удобство

Задължително в дома си трябва да имаме диван или фотьойл, на който обичаме да прекарваме дълги часове в пълен релакс. А ако вземем пример от Меган, на меката мебел трябва да има възглавници и одеяла от различни материи и с различен десен. Всичко, което ни харесва, е добра идея.

На снимките от дома на Уилям и Кейт също можем да забележим, че не всички мебели са напълно еднакви, но са в сходни цветове и с близки акценти. Важното е да намерим баланса в различното, за да не стане прекалено скучно.

Комбиниране

Тук и Меган, и Кейт са на мнение, че неутралните цветове и металите са една комбинация, с която няма да сгрешим. Златните и сребърни акценти пасват идеално на помещения, решени в пастелни тонове, а и са класика, неподвластна на тенденциите, пише Hello.

Цена

Да, принцовете и херцогините могат да си позволят и най-скъпите мебели, но невинаги предпочитат този вариант. Уилям и Кейт например са фенове на практичните и достъпни продукти на IKEA, които умело съчетават с други, по-скъпи и със сантиментална стойност вещи в дома си, най-вече в детските стаи на наследниците си.

Светлина

Тя е много важна за един дом. Важно е и къде ще бъдат позиционирани осветителните тела. При визитата на Барак и Мишел Обама в дома на Уилям и Кейт забелязахме, че те разчитат на няколко настолни лампи, разположени в стаята, за да създадат по-уютна обстановка.

Снимка 414796

Източник: GettyImages

Цветя

Те винаги могат да внесат настроение в дома. Особено ако е пролет, особено ако са свежи, разноцветни и приятно ухаещи. Само не бива да забравяме, че трябва да ги подменяме редовно, за да не се превърне ефектът в дефект.

Екологично

Както стана ясно по време на ремонта на новия дом на Меган и Хари, тя е заложила на екологични бои с натурални неутрални тонове.

Принц Хари, Меган Маркъл и защо отлагат преместването

Защо Хари и Меган остават при Уилям и Кейт

Поне за още месец

Аромат

За Меган е важно една стая не само да изглежда, но и да ухае добре. За целта тя ползва ароматни свещи и дифузери, които допълват обстановката, релаксират и оправят настроението след дълъг и изтощителен ден.