Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън отново беше въплъщение на красотата, когато се присъедини към принц Уилям на държавния банкет, проведен в Бъкингамския дворец в чест на южноафриканския президент Сирил Рамафоса във вторник вечерта,  22 ноември.

Крал Чарлз, Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън, принц Хари и Меган Маркъл, и ще се съберат ли в Сандрингам за Коледа

Ще се събере ли кралското семейство за Коледа

Отново всички очакват Хари и Меган

Кейт избра да носи любимата тиара на свекървата си, известна с романтичното име Cambridge Lover's Knot. Скъпоценният аксесоар е част от частната колекция на кралица Елизабет Втора, която тя получава от своята майка, кралица Мери. Кралицата на Великобритания я дава като сватбен подарък на Даяна, но след развода с принц Чарлс през 1996 г. си я взима обратно.

Това, което направи по-голямо впечатление, дори повече от тиарата, се оказа синият шарф на Кейт. Принцесата на Уелс беше една от няколкото присъстващи старши членове на кралското семейство, включително принцеса Ан, графинята на Уесекс и крал Чарлз, които носеха шарф, връчен ѝ лично от покойната кралица.

Снимка 596170

Източник: GettyImages

Аксесоарът означава високата ѝ позиция на дама на Кралския викториански орден - най-високата степен на рицарство, с която покойният монарх я награждава лично за това, че е била на нейна служба.

Орденът е представен и от малтийски кръст, който обикновено се носи в долната част на шарфа. Кейт беше удостоена с голямата чест на осмата си годишнина от сватбата през 2019 г.

Принцеса Кейт носеше и Ордена на кралското семейство, показвайки гордо жълтата брошка на гърдите си. Диамантеното бижу е с миниатюрен портрет на кралица Елизабет. Още един малък детайл, с който обаче Кейт Мидълтън засвидетелства почитта си към кралицата.

Снимка 596173

Източник: GettyImages

Обикновено кралските съпруги получават Кралския викториански орден или Кралския семеен орден на кралица Елизабет (и още някои отличия) с течение на времето, докато работата им за семейството се натрупва.

За първи път принцеса Кейт сложи пояса си през 2019 г. за държавна среща с тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп по време на официалното му държавно посещение в Обединеното кралство, припомнят от Hello. 

Снимка 596172

Източник: GettyImages

Що се отнася до визията ѝ на държавния банкет, проведен в Бъкингамския дворец, Кейт изглеждаше невероятно в роклята си с пелерина. 40-годишната кралска особа съчета блестящата тиара Lover's Knot с впечатляваща рокля на Jenny Packham.

Лейди Елиза Спенсър, лейди Амелия Спенсър, Walpole British Luxury Awards и присъствието на племенничките на принцеса Даяна

Племенничките на принцеса Даяна, които не остават незабелязани

Бляскава визия на бляскаво събитие

Кейт придаде завършеност на ослепителния си външен вид с гривна, принадлежаща на покойната кралица Елизабет, и обеци на покойната Даяна, принцесата на Уелс.