Коледните празници наближават, а с тях и въпросите как точно ще минат те за британското кралско семейство. Това ще е първата Коледа без кралицата във Великобритания от 70 години насам и може да се окаже чудесен повод цялото семейство отново да се събере.

Крал Чарлз III, Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън, и първата им официална снимка

Кралското семейство - редуцирано до най-важните си членове

Какво разкрива новият портрет

Дали това ще се случи обаче не е сигурно. Според кралският експерт Кейти Никълс е малко вероятно. "Коледа е специално време за кралското семейство. Обичайно всички се събират и това става в замъка Сандрингам. Доколкото разбирам, крал Чарлз ще последва традицията, наложена от майка му, и ще събере всички там и тази година", коментира тя пред ЕТ.

Никълс допълва, че тази година домакини на празничното събиране ще са Чарлз и кралицата-консорт Камила. Очаква се към тях да се присъединят принц Уилям и Кейт Мидълтън с трите им деца Джордж, Шарлот и Луис.

Снимка 595666

Източник: GettyImages

Покана за Коледа в Сандрингам са получили и херцозите на Съсекс - принц Хари и Меган Маркъл. "Доколкото разбираме обаче, те няма да пътуват до Великобритания, а ще прекарат празниците в Калифорния", коментира Никълс.

Последната Коледа на Хари и Меган с неговото семейство е през 2018 г. Тогава двамата присъстват на празничната литургия в църквата "Мария Магдалена" в Сандрингам, а преди това участват и в празничния обяд за персонала в Бъкингамския дворец, която кралицата организира всяка Коледа, припомнят от ЕТ.