За творческия директор на Chanel Карл Лагерфелд, който почина през февруари 2019 г., всички са единодушни, че е икона на модната индустрия.

Карл Лагерфелд и каква е причината цял живот да носи ръкавици

Защо Карл Лагерфелд винаги носеше ръкавици

Един от многото комплекси на дизайнера

Стилът му на няма как да бъде сбъркан - ръкавиците, слънчеви очила и вързаната на опашка коса...

Сега много личните вещи на дизайнера, включително прословутите кожени ръкавици без пръсти, ще бъдат пуснати в продажба в поредица от търгове, които започват в Монако тази седмица.

Колекцията от вещи, предлагана от аукционна къща Sotheby's, включва предмети от личния му гардероб, мебели, аксесоари и произведения на изкуството, включително възглавничките, на които седеше котката му Шупет.

Ще се наддава също за модел на Шупет с първоначална цена 5000-7000 евро и фигурка на дизайнера от пластмаса, метали и кристали, оценена на 200-300 евро. Куфари, три коли Rolls-Royce и хромирани дъмбели, собственост на известния дизайнер, също ще участват в наддаването.

"Тази колекция е емблематична за вкуса на Карл Лагерфелд", казва пред Reuters Пиер Мотес, вицепрезидент на Sotheby's във Франция и обясни, че тя дава представа за неговия естетически избор, за неговата личност и за живота му.