Десетият студиен албум на Кание Уест вероятно ще е най-обсъжданият в кариерата му. Поне за момента. Първо, Кание се затвори в стадион, за да го запише, отложи издаването му и организира не е едно, а цели три грандиозни прослушвания.

Кание Уест, третото слушанe на Donda и как Ким Кардашиян отново го подкрепи

Пламъци на сцената и Ким като булка

С какво ни изненада отново Кание Уест

На последното представяне рапърът, който иска официално да промени името си на Йе, излезе пред публиката в компанията на обвинения в сексуален тормоз Мерилин Менсън и прочутия с актовете си на насилие DaBaby.

И това не е всичко. Търпеливите почитатели на Уест най-накрая доживяха да чуят Donda, но премиерата на албума предизвика скандал.

Кание Уест твърди, че лейбълът Universal Music Group е издал Donda без неговото изрично разрешение. Той искал първо да довърши парчето "Jail Pt. 2" и чак тогава да го пусне. Забавил се е заради разногласия с мениджъра на колегата му DaBaby, който е сред гост музикантите в албума.

В крайна сметка Donda излезе, и то с участието на редица прочути музиканти като The Weeknd, Lil Baby, Травис Скот, Джей Зи и други, съобщават от Mirror. От медията са се свързали с Universal за коментар по темата, но още не са получили отговор.