Дълги години първото, за което се сещаме, когато чуем името Камила Паркър, е жената, която раздели принц Чарлз и принцеса Даяна. Съпругата на бащата на Уилям и Хари извървя дълъг път в кралския двор, по който постига най-голямата си победа - да успее да се избави до голяма степен от изцяло негативния имидж, който имаше в началото на брака си.

На 17 юли Камила Паркър навърши 72 години. По този повод след броени дни ще бъде излъчен филмът "Истинската Камила". В него се проследява животът на херцогинята отвъд образа на "любовницата на принц Чарлз". Ето няколко акцента от него, както и други малко известни факти за нея.

Според създателите на филма, той е една отлична възможност да видим Камила, такава, каквато не е могла да ни се представи досега - мила, отзивчива и много земна.

Снимка 434860

Източник: GettyImages

С годините тя се превръща в пример за матриархат в кралския двор и е голяма опора на младите семейства на принцовете Уилям и Хари. Те имат силна емоционална връзка с нея, макар и да е заела мястото на тяхната биологична майка и мнозина да я обвиняват за смъртта й. Което е ясен знак, че Камила има с какво да ги спечели.

Чарлз и съпругата му пък не пропускат възможност да покажат на всички, че са в хармония и се обичат така, както и преди няколко десетилетия. Те се държат за ръце, прегръщат се, смеят се и танцуват заедно. И днес никой не го смята за неприемливо. Дори е сладко.

Снимка 434861

Източник: GettyImages

Освен Чарлз, Камила много обича и кучетата. През 2011 г. тя осиновява първия си джак ръсел, а скоро след това и втори. Също така подпомага и популяризира дейността на организации, които се грижат за четириногите.

Но това далеч не е единствената благотворителна дейност, с която се занимава. Камила е патрон на над 90 организации и кампании, свързани със здравеопазването, образованието и различни социални дейности.

Снимка 434863

Източник: GettyImages

И като заговорихме за образование, госпожа Паркър определено има с какво да се похвали. Учила е в Съсекс, Кенсингтън, Швейцария и Париж, пише Reader's Digest.

Освен знанията, херцогинята притежава и едно друго качество, което й помага с лекота да върши своите задължения - тя е добър оратор. Независимо от темата, независимо от повода и ситуацията, Камила знае какво да каже и как да бъде център на внимание.

Снимка 434859

Източник: GettyImages

Но това определено не е нейната цел. Aко зависи от нея, съпругата на принц Чарлз би прекарала целия ден в своята градина. Тя обича всякакви активности на открито. Обича и да си поизцапа ръцете, което значи, че има много общи теми със снаха си Кейт Мидълтън, която също е запалена по градинарството.

Кейт Мидълтън, Камила Паркър и тайната война помежду им

Тайната война на Кейт Мидълтън и Камила Паркър

Защо не се обичат херцогините

Както обича да е близо до земята, така обича да бъде и над нещата. Но не в буквалния смисъл, защото мрази да лети със самолет. Но пък си умира да се надсмива на всичко, най-вече на себе си. Дори понякога трябва да се ощипе, за да спре да се смее.