Две години след делото за клевета между Амбър Хърд и Джони Деп, за актрисата не се говори много. Самата тя също известно време отсъстваше и от социалните мрежи. След последния си пост от 3 януари, с който припомни за работата си във филма "Аквамен и Изгубеното кралство" обаче, тя наруши мълчанието.

Амбър Хърд на 38

Амбър Хърд в 18 факта

Защото някой днес има рожден ден

По повод 38-ия си рожден ден, който отбеляза на 22 април, Амбър Хърд е качила снимка, на която я виждаме усмихната, докато отпива от чаша шампанско. Само няколко дни по-рано, на 8 април, дъщеричката на актрисата - Уна Пейдж, навърши три годинки.

В момента двете заедно живеят в Испания, като през последните месеци Амбър Хърд рядко е забелязвана в Мадрид, предимно навън за джогинг.

Източници на People разкриха преди време, че актрисата е решила да се премести в чужбина, тъй като е усетила, че трябва да се махне от Щатите след края на делото си с Джони Деп.

Съдебният процес от юни 2022 г. приключи в полза на актьора. Тогава Амбър Хърд заяви, че не е съгласна с решението на съда, но в крайна сметка изплати на бившия си сумата от един милион долара.

Когато напусна САЩ, актрисата първо се установи на испанския остров Майорка, но след това заживя в луксозен квартал на Мадрид. Там сега тя "има повече уединение", както казва източник.

Във видео, което обиколи социалните мрежи миналото лято, Амбър Хърд сподели пред местни репортери на испански, че обича страната "толкова много". А на въпроса дали смята да остане, тя отговори: "Да, надявам се. Да, обичам живота тук."

Колкото до работата ѝ, актрисата се завърна на екран с участието си в независимия трилър In the Fire. През юни 2023 г. тя присъства на филмовия фестивал в Таормина, Сицилия, където бе представен филмът.

В интервю за People от октомври 2023 г. режисьорът Конър Алин сподели, че Амбър Хърд е "всеотдайна майка", която винаги намира време за детенцето си.

"Тя живее най-добрия си живот в Испания с дъщеря си и намира щастието по този начин", каза още той. И допълни, че актрисата е продължила напред след съдебната битка.

Джони Деп - все по-близо до Амбър Хърд

Джони Деп - все по-близо до Амбър Хърд

Каква покупка обмисля да направи актьорът

Към момента обаче Амбър Хърд няма фигуриращи предстоящи проекти в IMDb. Явно тепърва предстои да разберем дали и с кой филм ще продължи кариерата си актрисата.