Джони Деп обмисля закупуването на исторически замък на стойност четири милиона долара в Монталто Дора, Италия, според местни медии. 60-годишният Деп до голяма степен живее и прави филми в Европа след делото му за клевета през 2022 г. с бившата му съпруга Амбър Хърд, която, между другото, се премести да живее в Испания. И ако Джони Деп наистина заживее в Италия, то той е все по-близо до Амбър Хърд.

Джак Деп, сина на Джони Деп и Ванеса Паради - всичко по-любопитно, което (не) знаем за него

Какво не знаем за порасналия син на Джони Деп

По какво си приличат и по какво се различават

Докато режисира биографичен филм за художника Амедео Модилиани, според вестник Corriere delle Sera Деп обикаля древната крепост, кацнала на хълмовете на планината Кроверо в Торино. Източници казват пред New York Post, че актьорът Рикардо Скамарсио, който участва във филма заедно с Ал Пачино, е бил чест посетител на замъка и е взел Джони със себе си с цел да го закупи.

В момента замъкът се продава след внимателна и продължителна реставрация. Обширният имот е над 2044 квадратни метра и се предлага с 11 спални, 13 бани, голям двор и параклис от XV век, съобщава Il Messagero.

Ренцо Галето, кмет на Монталдо Дора, казва пред The Post, че не е убеден, че Деп трябва да бъде "крал" на този конкретен замък. "Знаменитост, купуваща исторически паметник като замъка Монталто Дора, би привлякла много внимание към района, но не сме сигурни дали това би било правилната "икономическа стратегия" за общността", казва той, добавяйки, че резиденцията е под закрилата на италианското културно наследство.

Джони Деп и Джена Ортега - излиза ли той с 40 години по-младата актриса

Излиза ли Джони Деп с 40 години по-млада жена

И какво породи предложенията

Село Монталто Дора е дом на около 3300 души. "Замъкът е обект от обществен интерес, което означава, че има определени правила, които трябва да се спазват", добавя Галето. "Всички подобрения, които иска да направи отвътре или отвън ще изисква много одобрения и разрешения."

Представители на Деп за момента отказва да коментират въпросната продажба. Имението Монталто е с изглед към Парка на петте езера в Иврея в район с голям геоложки и природен интерес. Той изобилства стипични видове дървета от флората на Пиемонте, като дъбове, ясени, кестени и диви череши.

Снимка 622374

Източник: GettyImages

Кметът, който уточнява, че не се е срещал с холивудския актьор, пояснява, че Деп няма да бъде незабавно отхвърлен, ако направи оферта за замъка. "Имотът е частен и ние неговите жители ще бъдем абсолютно неутрални при всяка продажба на недвижими имоти. Но освен това ще бъдем много стриктни, когато става въпрос за градоустройствените правила и ще направим всичко възможно, за да защитим замъка", категоричен е кметът.

Източник, близък до актьора, твърди, че Джони Деп "разбира се" ще спазва всички правила или разпоредби, ако в крайна сметка купи красивия имот. Деп вече притежава един вид замък в Западен Холивуд. Имотът е реплика на баварски замък, който прилича повече на декор от филм на ужасите, отколкото на реално място за живеене.

Деп купува замъка през 1995 г. за 2.3 милиона долара от адвоката на звездите Марвин Мичълсън. Отскоро Деп живее в имението си от 3440 дка в Съмърсет, Англия, което купува през 2014 г. Той казва пред списание Somerset Life през март 2023 г.: "Просто обичам места с характер. Британците са готини и ще ви поздравят сякаш сте техен любим съсед, без да прекаляват. В интерес на истината аз съм доста срамежлив човек. Това е едно от страхотните неща за Великобритания и особено за Съмърсет. Мога просто да бъда себе си и това е хубаво."

Лола Глаудини срещу Джони Деп - обвиненията за словесен тормоз при снимките на “Дрога”

Още една актриса с обвинение към Джони Деп

Нови неприятности за актьора

Последният лов на холивудския актьор за замък идва малко преди един от филмите му - "Жана Дю Бари", където Деп играе крал Луи XV, да бъде пуснат в киносалоните на САЩ следващия месец.