Делото за клевета между Амбър Хърд и Джони Деп приключи преди година и си мислехме, че най-сетне драмата около него е приключила. Оказва се, че сме сгрешили.

Амбър Хърд и връзките - кои са мъжете и жените в живота на актрисата

Мъжете (и жените) в живота на Амбър Хърд

С кого излиза актрисата през годините

От наскоро направени публични документи по делото става ясно, че Амбър Хърд е обвинявала колегата си Джейсън Момоа, че се е обличал като Деп на снимачната площадка на "Аквамен и изгубеното кралство" и е искал тя да бъде уволнена.

Това се разбира от записките на терапевта, когото актрисата е посещавала през 2021 г. През декември същата година Хърд му се е оплакала, че Момоа целенасочено се е обличал като бившия ѝ, като дори е носил много пръстени по ръцете си - отново точно като него.

Тя смята, че това е било с цел да я разстрои, а в същото това време е бил и пиян. Амбър Хърд е споделила на терапевта си и че Джейсън Момоа е правил всичко възможно, за да загуби тя ролята си на Мера във филма.

Тези твърдения обаче бяха отхвърлени светкавично от представител на DC и Warner Bros. Пред Variety говорителят им казва, че Момоа винаги се е държал професионално на снимачната площадка. Друг източник пък допълва, че стилът на обличане на актьора винаги е бил по-бохемски и той не е променял нищо в него. Отрича и да е бил пиян по време на снимки.

От документите по делото се потвърждава и информацията, че Warner Bros. са искали да заменят Амбър Хърд за втория филм за Аквамен. Но причината не е била делото с Джони Деп, а липсата на химия между нея и Момоа.

Илон  Мъск и Амбър Хърд - цялата истина за отношенията им от биографичната книга Elon Musk

Тъмен водовъртеж, ролеви игри и силни страсти - истината за отношенията на Амбър Хърд и Илон Мъск

Нови пикантни подробности от биографичната книга за основателя на SpaceX

Те дори са изпратили писмо до адвоката на актрисата, за да го уведомят за решението си. Но точно тогава се е намесил Илон Мъск. Най-богатият човек на планетата и бивш на Амбър Хърд е написал гневно писмо до студиото, в което ги е заплашил "да изгори къщата до основи", ако актрисата не участва във втория филм.

Джеф Безос, Илон Мъск и кои са най-богатите американци за 2023 г. според Forbes 400

Кой е най-богатият американец за 2023 г.

Разликата между първия и втория е само някакви си 90 милиарда долара

Не е ясно какво точно е имал предвид Мъск, но очевидно е свършило работа, защото Warner Bros. са се отказали от идеята да уволняват Хърд. Към момента нито Джейсън Момоа, нито Амбър Хърд, нито Илон Мъск са казали нещо по въпроса.