Екшън-комедията "Каскадьорът" с участието на Райън Гослинг и Емили Блънт е по кината у нас вече десетина дни, а зрителите очевидно има какво да обсъждат покрай филма. Още преди премиерата му в САЩ, която бе на 3 май, в онлайн пространството се появиха публикации за една доста неуместна шега в сценария.

“Каскадьорът” с Райън Гослинг и Емили Блънт - какво да очакваме от филма на Дейвид Лийч

Какво да очакваме от “Каскадьорът"

Експлозивен екшън, много адреналин, забавление и романтика

Става въпрос са сцена от втората половина на филма, в която продуцентката Гейл (Хана Уодингам) влиза в каравана, която очевидно е в пълен безпорядък, след като там само преди миг се е разразила борба между героите на Райън Гослинг и Емили Блънт.

Веднага при влизането си продуцентката вижда разхвърляните и счупени предмети и решава да се пошегува с думите: "Сякаш Амбър и Джони са били тук досега."

Снимка 663813

Източник: Forum Film

Очевидно препратката е към скандалните отношения на вече бившите съпрузи, които стигнаха до съд. Двамата актьори се ожениха през 2015 г., но само малко повече от година по-късно прекратиха брака си.

През 2019 г. Джони Деп заведе дело срещу Амбър Хърд за клевета заради обвиненията ѝ към него за домашно насилие, които тя бе описала в публикация в Washington Post от 2018 г., но без да споменава името му. Съдебната битка помежду им бе оспорвана и съпътствана от обвинения за физическо и психическо насилие и от двете страни. Победата в крайна сметка бе отредена на Джони Деп.

Предвид сериозната причина, каквато е домашното насилие, за делото между двамата актьори, много от зрителите на "Каскадьорът" са останали възмутени от шегата във филма.

"Това е толкова разочароващо", е написал един от потребителите на X, цитиран от People.

Друг е определил шегата като "безвкусна", като е добавил: "2024 г. е, защо пишем такива реплики във филми?"

"Каскадьорът" и рекордът на Гинес, който филмът е поставил с каскада

Филмът, който постави рекорд на Гинес с каскада

"Каскадьорът" ще бъде наистина специално преживяване

Според трети шегата е "евтина" и споделя, че би се радвал да попита автора ѝ "какво смята за толкова смешно относно домашното насилие..."