Само преди няколко дни в Йордания отбелязаха най-големия празник на страна. На 25 май страната отбеляза 75 години независимост. Кралското семейство се събра за празника, а кралицата зарадва поданиците си с доста снимки по повода.

Само няколко дни след това Рания е в траур.

На 27 май почина бащата на Рания д-р Файзал Сиди ал Ясин. По заповед на крал Абдула в йорданския кралски двор беше обявен седемдневен траур. Самата Рания публикува снимка на баща си в официалния си профил в Instagram.

Държавните глави на няколко съседни държави като новият емир на Абу Даби и президент на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед ал Нахайян, както и емирът на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум изказаха съболезнованията си на йорданското кралско семейство.

Д-р Файзал Сиди ал Ясин е роден на Западния бряг в Палестина през 1934 г. Жени се за Илхам Ясин, с която имат три деца, включително Рания.

Принц Уилям, Халифа бин Зайед Ал Нахайян и защо кралица Елизабет изпрати внука си в Абу Даби

Тежката задача, с която кралицата натовари принц Уилям

Време да е поеме и сериозни задължения

През 60-те години на миналия век семейството се мести в Кувейт, а по-късно в Йордания, където Рания се запознава с бъдещия си съпруг и крал на Йордания Абдула, припомнят от Royal Central.