Новината за раздялата на инфанта Кристина и Иняки Урдангарин е една от най-дискутираните теми в Испания в момента. Скандалът около изневярата на бившия хандбалист и последващата новина, че след 24 години той и инфантата се разделят, шокира всички.

Крал Фелипе, кралица Летисия и те ли са най-елегантните испанци

Триумфът на крал Филип и кралица Летисия

Признанието, което получиха кралските особи

Малко след като списание Lecturas публикува миналата седмица снимките на Иняки Урдангарин в интимната компания на жена на име Айноа Арментия, инфанта Кристина сякаш се изпари.

Въпреки факта, че тя се превърна в един от най-търсените хора и много медии пътуваха до Женева, за да разберат реакцията на сестрата на Фелипе VI за болезненото "предателство" на съпруга ѝ, никой не успя да намери инфанта Кристина. И местонахождението ѝ се беше превърнало в мистерия, пишат от Hola.

Снимка 561363

Източник: GettyImages

И така до момента, когато журналистката Мари Анхел Алкасар не разкри къде се е укривала бившата херцогиня на Палма де Майорка през последната седмица, за да реши какво ще прави с брака си.

Крал Фелипе, кралица Летисия и те ли са най-елегантните испанци

Триумфът на крал Филип и кралица Летисия

Признанието, което получиха кралските особи

Минути преди да обяви чрез изявление за раздялата си с Иняки Урдангарин, изпратено до агенция EFE, стана ясно, че инфанта Кристина е била в замъка на кралското семейство в Сарсуела, където е останала скрита няколко дни, за да поговори на спокойствие с майка си - кралица София.

Снимка 561362

Източник: GettyImages

Не става ясно дали крал Фелипе също е посетил сестра си, за да обсъдят неприятния скандал, в който беше замесено кралското семейство, но според La Nueva España е напълно възможно да се е намесил и да е наклонил везните в посоката, довела до решението за прекратяване на брака между инфанта Кристина и Иняки Урдангарин.

Както вече споменахме, от няколко години кралското семейство не гледа с добро око на съпруга на инфантата, който напоследък обича да се замесва в скандали. Преди публичните му демонстрации на изневяра от тази година, той беше признат за виновен, че е използвал връзките си, за да печели обществени поръчки, а също така беше разследван за съучастничество в данъчни измами през 2018 г.

Инфанта Кристина, Иняки Урдангарин и новината за раздялата им

Изневяра в испанското кралско семейство

Нов скандал на хоризонта

Дали съветите от страна на родителите и брат ѝ - кралят, са оказали влияние на решението на инфанта Кристина, само можем да предполагаме, но първите стъпки към развода вече са факт и връщане назад няма.