Кристина Федерика Виктория Антония де ла Сантисима Тринидад де Бурбон и де Гресия, инфанта на Испания е най-малката дъщеря на испанския крал Хуан Карлос I и кралица София Гръцка.

Крал Фелипе, кралица Летисия, двете им дъщери и коледната снимка на испанското кралско семейство

Коледната картичка на испанското кралско семейство

Един крал и трите му красавици

През 1997 г. инфанта Кристина се омъжва за хандбалиста Иняки Урдангарин. Двамата имат четири деца.

Макар да е чак седма в линията на унаследяване на испанската корона, като част от испанското кралско семейство Кристина е ангажирана с изпълнението множество културни, благотворителни и официални дейности в Испания и чужбина. И следователно обект на медиен интерес.

Вчера, 24 януари, стана ясно, че инфанта Кристина и съпругът ѝ Иняки Урдангарин са решили да се разделят, пишат от El Mundo.

Снимка 561192

Източник: GettyImages

"По взаимно съгласие решихме да сложим край на брака си. Ангажиментите към децата ни остават непроменени", се казва в тяхно изявление, разпространено от испанската информационна агенция EFE.

Не е изненадващо, че след новината за развода ѝ, всички погледи в момента са насочени към нея и семейството ѝ. И то не толкова заради самата раздяла, а заради причината, довела до нея. Оказва се, че това е изневяра.

Кралица Летисия, роклята от кралица София поредният й моден пример

Испанската кралица и една рокля от свекърва й

Летисия с пореден моден урок

Миналата седмица списание Lecturas публикува снимки, на които се вижда съпругът на инфантата с неизвестна жена, хванати за ръце, да се разхождат по плаж в южната част на Франция. "Такива неща се случват", коментира Урдангарин пред журналисти в Испания.

Снимка 561190

Източник: GettyImages

Може и да се случват, но очевидно не са по вкуса на жена му инфанта Кристина, за която е женен от 24 години. За момента няма коментари от страна на брат й Фелипе и съпругата му кралица Летисия. Но и не очакваме такива, предвид факта, че кралят и кралицата не симпатизират много на Иняки Урдангарин, особено след случилото се преди няколко години.

Крал Фелипе, кралица Летисия и те ли са най-елегантните испанци

Триумфът на крал Филип и кралица Летисия

Признанието, което получиха кралските особи

Иняки Урдангарин беше осъден и изпратен в затвора през 2018 г., заради данъчни измами и присвояване на средства, но беше освободен условно. Това накара крал Фелипе да отнеме титлата на само на Урдангарин, но и на сестра му инфанта Кристина, която беше херцогиня на Палма де Майорка.