През годините Матю Пери е нападнал физически няколко жени - включително бившата си годеница Моли Хъруиц. Това според Daily Mail разкриват източници, близки до покойният актьор от "Приятели".

Дженифър Анистън с подробности за деня на смъртта на Матю Пери

Нови подробности от деня на смъртта на Матю Пери

Какво разкри Дженифър Анистън

Същите описват как той хвърля масичка за кафе по Хъруиц, след като тя го обвинява в изневяра през 2021 г. Говори се също, че той е блъснал своята служителка Морган Моузес в стената и я е хвърлил на леглото по време на гневен срив през март 2022 г.

С появяването си месеци след смъртта на 54-годишния Матю Пери, намерен във ваната в дома си след предозиране с кетамин през октомври, тези шокиращи твърдения не просто заплашват да опетнят името му, а рисуват и най-мрачната картина на проблемните последни години на звездата досега. 

В книгата си от 2022 г. "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо" Пери твърди, че след множество неуспешни опити да се изчисти и то на цена, възлизаща на девет милиона долара, най-накрая е трезвен.

Но както стана ясно миналия месец след доклада от аутопсията, това не е вярно и преди смъртта си той със сигурност не е бил чист.

Според източниците, цитирани от Daily Mail, Матю Пери се е запознавал с млади момичета в приложения за запознанства и ги е карал да носят лекарства (често Oxycontin) в имението му за шест милиона долара. Количеството кетамин, открито в тялото му от следователите, е подобно на нивата, използвани за анестезиране на пациенти в болница. 

Матю Пери два месеца след смъртта му - ето каква е причината, довела до фаталния край

Вече е ясна причината за смъртта на Матю Пери

Какво гласи докладът от аутопсията на актьора

В своите мемоари Пери използва псевдонима "Ерин", за да говори за Морган Моузес, чиято истинска самоличност беше разкрита през ноември.

Той пише, че тя е неговият "най-добър приятел", като й приписва заслугата за спасяването на живота му след пукането на дебелото му черво.

Сега обаче източниците казват, че подобно на твърденията за трезвеността, приятелството им е лъжа.

Снимка 641819

Източник: GettyImages

Daily Mail пише, че след като Пери я напада, Моузес (сега на 37 години) напуска работата си като негов придружител и прекъсва всякакъв контакт с него година преди публикуването на мемоарите.

"Морган вече не работеше с Матю. Той имаше ужасен срив и не успя да контролира емоциите си. Имаше страх, че ще бъде изоставен", обяснява източникът. "Той блъсна Морган в стената и я хвърли на легло. Тя напусна."

Източникът добавя: "Човекът, който близките му познаваха, и човекът, който светът виждаше, бяха двама много различни хора."

Какво е казал Матю Пери за кетамина в "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо"

Матю Пери и кетаминът - смъртоносен удар по главата с "гигантската щастлива лопата"

Вече е ясна причината за смъртта на аткьора

Твърди се също, че Пери е малтретирал бившата си годеница Моли Хъруиц, мениджър на литературни таланти, с която започва да излиза през 2018 г.

Двамата обявиха края на годежа си публично, след като през лятото на 2021 г. стана ясно, че Матю Пери е флиртувал с 19-годишната Кейт Харалсън в приложението за запознанства Raya.

Но според източници, запознати с връзката им, Хъруиц всъщност прекратява връзката през февруари, след огромна кавга на Свети Валентин.

Снимка 640346

Източник: GettyImages

Твърди се, че тя му е вдигнала скандал, след като е открила, че е купил романтичен подарък за човек, когото е срещнал също в приложение за запознанства. "Той хвърли масичка за кафе по нея и й каза, че е луда", настояват източниците. "Той мразеше, че тя го заряза и имаше ужасни проблеми с изоставянето."

В мемоарите си Матю Пери твърди, че е предложил брак на Хъруиц през ноември 2020 г., докато е на наркотици и в болница.

"Бях надрусан от 1800 милиграма хидрокодон, когато я помолих да се омъжи за мен... надрусан като хвърчило", пише той. "Бавно започвах да осъзнавам, че съм сгоден, живея с жена и две кучета... Не бях готов за нищо от това... Излишно е да казвам, че се разделихме."

Джордж Клуни за Матю Пери - защо успехът на "Приятели" не му е донесъл „радост, щастие или мир“

Неочакваните разкрития на Джордж Клуни за Матю Пери

Какво си спомня актьорът от "Спешно отделение"

Според източниците това не е вярно и е написано с намерение да нарани Хъруиц, защото Матю Пери не е бил нито в болница, нито е бил надрусан, когато ѝ е предложил.

За момента нито представители на Пери, нито Моли Хъруиц, нито Морган Моузес искат да коментират обвиненията срещу актьора.