Изминаха около два месеца от неочакваната смърт на Матю Пери и всички искаха да разберат какво точно се е случило с актьора от "Приятели".

Матю Пери два месеца след смъртта му - ето каква е причината, довела до фаталния край

Вече е ясна причината за смъртта на Матю Пери

Какво гласи докладът от аутопсията на актьора

След като изследванията от аутопсията приключиха, стана ясно, че смъртта на Матю Пери е причинена от острите ефекти на кетамина, който е приемал. Удавяне и коронарна артериална болест също са сред причините за смъртта на актьора.

Резултатите припомниха коментарите на Пери, които той е правил относно кетамина в книгата си "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо".

Снимка 640930

Източник: GettyImages

В мемоарите си актьорът пише, че кетаминът е бил доста популярен наркотик през 80-те години на миналия век, а в момента има синтетична негова версия. Тя се използва за облекчаване на силни болки и лекуване на депресия.

Пери дори се шегува, че е приемал толкова много кетамин, че хората спокойно са можели да го наричат веществото Мати. Но пък в същото време въобще не е бил очарован от ефекта върху организма му.

"Мислех си, че така се чувства човек, когато умре. И все пак бих продължил да го приемам, защото беше нещо различно, а всичко различно е добро."

Снимка 641819

Източник: GettyImages

Според написаното от Матю Пери, да вземаш кетамин е като да те ударят с "гигантска щастлива лопата" по главата. Но когато ефектът му премине, нещата стоят по съвсем различен начин. "Кетаминът не беше за мен", цитират написаното от актьора Fox News.

Кетаминът е бил част от терапията си за справяне с депресия и тревожност на Пери. За последно той е приел от него седмица преди фаталния ден. Но не това вливане е отговорно за смъртта му, защото ефектът от веществото трае между три и четири часа.

Дженифър Анистън с подробности за деня на смъртта на Матю Пери

Нови подробности от деня на смъртта на Матю Пери

Какво разкри Дженифър Анистън

Въпреки това след смъртта в организма на Матю Пери са намерени следи от кетамин, който актьорът очевидно е приел по-късно.