След като придоби значителен дял от 9.2% от Twitter, Илон Мъск вчера, 14 април, даде предложение да придобие изцяло социалната мрежа срещу нескромната сума от 41.4 млрд. долара. 

Илон Мъск, Twitter и новината, че се е отказал да бъде член на борда на директорите

Игричките на Илон Мъск и Twitter

Милиардерът се отказа от първоначалното си решение

Той самият сподели за предложението си в Twitter, с което изстреля акциите на компанията с около 18%. 

Мъск беше категоричен, че това е най-добрата оферта, която може да даде, с което ефективно съобщи, че не възнамерява да води преговори.

Снимка 570715

Източник: GettyImages

Предложената от Мъск сума е с 38% по-висока от общата стойност на акциите на Twitter към 1 април тази година и с 18% по-висока от стойността на платформата от 13 април. 

Според обявените данни, Мъск е изпратил писмо към борда на Twitter, в който наскоро отказа да участва, обяснявайки в него, че Twitter има потенциала да се превърне в ключова платформа за въздигане свободата на словото. 

“Тwitter има невероятен потенциал, който аз ще отключа”, пише Мъск в писмото си, съобщава CNN. 

При всички положения динамиката около Twitter и Мъск има исторически характер и ще е доста интересно да видим как ще се развие ситуацията. 

Илон Мъск, Twitter и закупуването на акции от социалната мрежа

Защо Илон Мъск купи част от Twitter

Милиардерът получава кавото си науми

Бордът на Twitter e заявил, че ще разгледа и обмисли предложението, но анализаторите казват, че платформата не би могла да получи подобна оферта и съществува реалната вероятност сделката да се осъществи.