Предния понеделник, 4 април, акциите на Twitter скочиха с 27%, а причината за това беше новината, че Илон Мъск се превръща в най-големия акционер на социалната платформа. Точно седмица по-късно цената им падна със 7%.

Илон Мъск, Twitter и новината, че става член на борда на компанията

Условието, с което Илон Мъск трябваше да се съобрази

Скритата част от сделката с Twitter

Причината? Илон Мъск отказа да стане член на борда на Twitter, след като няколко дни по-рано беше потвърдил това свое намерение.

Създателят на Tesla и StarLink официално трябваше да стане част от борда на 9 април, събота, но сутринта на същия ден той е съобщил решението си да отклони това предложение. Цялата рокада ни съобщава изпълнителният директор на Twitter Параг Агравал.

"Смятам, че това е най-добрият вариант. Винаги сме оценявали и ще продължаваме да оценяваме мнението на акционерите си независимо дали са част от борда на компанията или не", пише Агравал в туита си.

Мъск е активен потребител на Twitter, има 81.3 милиона последователя в платформата и често излиза с "революционни" предложения за бъдещето й.

Между тях са идеите му премиум услугите й да са без реклами (90% от приходите на Twitter са от реклама), добавянето на бутон за редакция на постове, както и превръщането на централата на компанията в Сан Франциско в общежитие за бездомни, защото "и без това там рядко има някой".