Инфлуенсърите може и да предпочитат да развиват профилите си в Instagram, но един от най-богатите хора на планетата - Илон Мъск, прекарва повече време в Twitter.

Илон Мъск, Twitter и плановете на милиардера за нова социална мрежа

По какво си приличат Илон Мъск и Доналд Тръмп

Границите, които и двамата не искат да спазват

Там той обсъжда какви ли не теми, като през последните години се бори за свободата туитовете му да не бъдат модерирани. Миналата седмица дори намекна, че може да обмисли създаването нова социална мрежа, следвайки примера на Доналд Тръмп.

Е, няколко дни по-късно става ясно, че милиардерът не е имал предвид създаването на нова социална мрежа, защото от CNBC разбираме, че Мъск е закупил акции от Twitter.

Снимка 567870

Източник: GettyImages

Илон Мъск вече е горд собственик на 9.2% от социалната мрежа, което може и да не звучи кой знае колко много, но всъщност го превръща в един от най-големите акционери в компанията. Ако трябва да бъдем по-конкретни, той притежава 73 486 938 акции.

Спрямо цената на акциите на Twitter към петък, 1 април, това означава, че Мъск е платил за тях 2.89 милиарда долара. Анализаторът Дан Ийвс казва пред CNBC, че сегашният ход на милиардера в бъдеще може да прерасне в цялостно закупуване на социалната мрежа.

В пост Twitter Илон Мъск вече загатна и какво ще бъде едно от първите му действия. Той пусна анкета в профила си, питайки последователите си дали искат да бъде добавен бутон за редактиране. И определено не е шега, защото изпълнителният директор на социалната мрежа - Параг Агравал, сподели поста на Мъск, пишейки, че последствията от това решение може да са важни и хората трябва да обмислят добре за какво гласуват.

Илон Мъск, ограничението за постовете му в Twitter и защо все пак няма да може да публикува свободно

Тормозът, на който е подложен Илон Мъск

В Twitter и милиардерите нямат пълна свобода

Според Engadget, от години потребителите на Twitter искат подобен бутон, но до момента подобна опция така и не е добавена. През 2020 г. основателят на социалната мрежа - Джак Дорси, дори каза, че такъв бутон едва ли някога ще бъде добавен.