За хора като Илон Мъск определено няма граници - нито в небето, нито на земята. Милиардерът има наистина смели мечти, които се осмелява да осъществи, променяйки бъдещето на всички нас. Затова и приемаме с усмивка хитроумните му закачки в социалните мрежи - просто защото може да говори каквото си иска.

Starlink, SpaceX, Илон Мъск и как превозните средства ще се свързват с космическия интернет

Интернетът на Starlink става част от превозни средства

Starlink не е просто домашен интернет

Създателят на Tesla със сигурност не е обикновен СЕО (изпълнителен директор). Той работи наравно със служителите си и иска всичко да бъде под негов контрол. А това, което излиза като продукт от фабриките на компанията, предизвиква технологична революция.

Така че напълно логично и сякаш малко позакъсняло, Мъск обяви себе си за "Технокрал на Tesla". Написа го в описанието в профила си в Twitter и това не остана незабелязано от милионите му последователи.

Снимка 481623

Източник: GettyImages

Освен това, милиардерът написа, че финансовият директор на автомобилната му компания Зак Къркхорн е провъзгласен за "Повелителят на монетите" (Master of Coin). Това "повишение" вероятно е свързано с инвестицията от милиард и половина долара, която Tesla направи в биткойни миналия месец.

И докато Мъск се хвали с короната на главата си, която сам си сложи, един от инвеститорите в компанията му наскоро заведе дело срещу него. Причината - с постовете си в социалните мрежи той предизвиква големи колебания в цените на акциите, което никак не се харесва на тези, които са заложили парите си в тях, предава BBC.

Tesla, Илон Мъск и отрицателният рекорд за най-голям спад на акциите на компанията

Когато Мъск удари дъното

И въобще не му пука

Така например наскоро Мъск написа с изненада в Twitter, че акциите на Tesla са "прекалено високи". И ответната реакция не закъсня - стойността на компанията на борсата се понижи с цели 13 милиарда долара. Така че, освен на технологиите, милиардерът е крал и на борсовите игрички.