Факт е, че най-често говорим за Илон Мъск, когато става дума за Tesla, SpaceX и колонизирането на Марс. Разбира се, и за Twitter в последно време.

Илон Мъск, Twitter и последни подробности около сделката на милиардера

Ще се откаже ли Илон Мъск от Twitter

Големият проблем на милиардера

От време на време в личния живот на милиардерът се случва нещо интересно и светлината на прожекторите бива насочена натам. Сега случаят е точно такъв.

От Reuters разбираме, че 18-годишният син на Мъск - Ксавие Алекзандър Мъск, е подал молба до съда в Лос Анджелис името му да бъде сменено, както и половата идентичност. Като причини можем да обобщим две.

Първата е, че Ксавие се обяви като трансджендър жена и иска полът във всичките му лични документи да бъде променен на женски. С тази промяна следва и промяна в името, но за момента то не е официално известно. Твърди се обаче, че то ще е Вивиан.

Втората е, че не иска да има нищо общо с биологичния си баща и да бъде свързван с него по какъвто и да било начин. Тя е едно от много деца на Илон Мъск, като майка ѝ е Джъстин Уилсън, с която милиардерът се разведе през 2008 г.

Става ясно, че документите в съда са били подадени през април, а точно месец по късно Мъск изрази подкрепата си за републиканската партия, която иска да прокара закони, с които да бъдат ограничени правата на трансджендър хората в САЩ.

Илон Мъск, Tesla и какво забрани милиардерът на служителите си

Забраната на Илон Мъск за служителите му

Строгият милиардер

Поне към момента не е ясно как и защо се е стигнал до разрива в отношенията между Илон Мъск и трансджендър дъщеря му.