Последно Илон Мъск беше забелязан да си прекарва чудесно в Сен Тропе в компанията на новата си половинка, 27-годишната актриса Наташа Басет.

Наташа Басет, Илон Мъск и как прекарва времето си новата двойка

С кого се забавлява Илон Мъск в Кан

Наташа Басет и приятно прекараното време на Френската Ривиера

Но вероятно за да не остави впечатление, че през това време е забравил за работните си задължения, милиардерът държи да напомни на служителите си в Tesla, че е строг и взискателен шеф.

С имейл до изпълнителния персонал той вече категорично забранява да се работи от вкъщи.

"Работата от дистанция вече не е опция", пише Мъск и уточнява, че сега изискването за служителите на Tеsla е да прекарват минимум 40 часа седмично в офиса. Или в противен случай "да напуснат", отсича основателят на компанията.

А когато в Twitter се появява пост със скрийншот на шефския имейл, Мъск коментира, че всеки несъгласен с новото правило "трябва да се преструва, че работи, някъде другаде".

Е, колкото и строго (дори грубо) да звучи това, Мъск все пак е посочил в имейла си, че е готов да направи изключения. Индивидуални искания на служители да работят дистанционно ще бъдат разглеждани, но само в случай че става въпрос за наложителни обстоятелства.

Снимка 576143

Източник: GettyImages

В последващ имейл Мъск обяснява и каква е причината за новото правило, пише The Verge. А тя е, че успехът на Tesla се дължи именно на безкрайните часове, които самият той е прекарвал на работа. И сега изисква същото и от служителите си, за да може компанията да продължи да се развива.

Илон Мъск и туитовете му, които намекват, че вече е републиканец

Илон Мъск с нова провокация

Новите политически възгледи на милиардера

Илон и преди е признавал, че на практика почти е живеел във фабриката на Tesla. "Колкото повече израстваш в една компания, толкова повече трябва да се забелязва присъствието ти в нея."