От месец се говори за сделката на Илон Мъск, който успя да достигне до споразумение с борда на директорите на Twitter да купи социалната мрежа за 54.20 долара на акция. Това прави общата й стойност на около 44 млрд. долара, съобщиха тогава от ръководството на социалната мрежа.

Илон Мъск, Twitter и потвърждаването на продажбата на социалната мрежа за 44 милиарда долара

Когато Илон Мъск иска нещо, той го получава

Оказва се, че иска Twitter още от 2017 г.

В поредица от туитове, отнасящи се до амбициите му за платформата, Мъск обяви, че иска да направи Twitter по-добър от всякога, като усъвършенства продукта с нови функции, като направи алгоритмите с отворен код, за да увеличи доверието, като победи спам ботовете и като удостовери всички хора.

Стана ясно и че Илон Мъск мисли да наложи и някои нови правила. Той обяви, че Twitter винаги ще остане безплатен за обикновените потребители, но за правителствените и търговските потребители може да се наложи да плащат малки такси, за да останат в платформата на социалната медия.

Снимка 576703

Източник: GettyImages

Сега Илон Мъск заплашва да се оттегли от споразумението за 44 милиарда долара за закупуването на Twitter. Милиардерът обвинява компанията, че отказва да му даде информация за спам ботовете, които създават фалшиви акаунти. Той се нуждае от тях, за да направи собствена проверка на това, което по мнението му е слаба методология на социалната мрежа.

Мъск твърди, че от Twitter се бавят с изпращането на поисканите данни, което по думите му е "ясно и съществено нарушение" на условията на тяхното споразумение.

"Илон Мъск си запазва всички права, включително правото си да не сключи сделката и правото да прекрати споразумението за сливане", съобщава неговият адвокат.

Илон Мъск, Twitter и какво предвижда да промени в платформата милиардерът

Новите правила на Илон Мъск за Twitter

Кой и за какво ще плаща

Базирайки се на последната кореспонденция с Twitter, Мъск смята, че компанията се съпротивлява и нарушава правото му на информация в съответствие с априлското споразумение за сливане, пишат от CNN.