В понеделник, 4 май, Илон Мъск и половинката му Келър Баучър станаха родители. Бебето е момче, а собственикът на Tesla сподели две снимки от родилното. Голямата изненада обаче дойде с името на новороденото - X Æ A-12.

Илон Мъск, Grimes, раждането на първото им дете и снимките му

Ето го бебето на Илон Мъск и Grimes

Какво знаем за него

Първоначално, когато Мъск го написа като отговор на въпрос как ще се казва детето, всички помислиха, че това е поредната му остроумна шега. В последствие обаче се оказа, че май не е точно така. 

В своя профил в Twitter Grimes публикува обяснението на името на сина си. Ето и какво е то:

  • X e неизвестната променлива.
  • Æ - начинът, по който тя пише Ai (да се разбира като "изкуствен интелект" и/или "любов").
  • А-12 е предшественик на SR-17 - "любимият ни самолет". Много бърз, но без оръжия.
  • А е и за "Archangel" - любимата песен на певицата.

Това обяснение определено успя още повече да ни вкара в джаза. А още по-объркващо става и защото никой (освен вероятно Мъск и Баучър) не знае как се произнася името. 

Милиардерът не пропусна да поправи половинката си под поста й в Twitter, като посочи, че самолетът, който споменава, всъщност е модел SR-71. Това не се хареса на певицата, която заяви, че се възстановя от операция и едва е жива, така че подобни грешки сякаш са й простени, пише People.

Междувременно мнозина започнаха да търсят скрито послание в закодирания начин, по който двойката кръсти сина си. Преобладаващото мнение е, че това не е истинското име, защото според законите в Калифорния, в имената не могат да се съдържат числа и знаци.

Така че в акта за раждане на сина на Мъск и Баучър със сигурност ще пише друго име, което ни е интересно да разберем. Според едно от предположенията, базирано на кодовото X Æ A-12, то ще е Кайл.