Покрай спряната работа на завода на Tesla и негодуванията срещу извънредното положение, едно щастливо събитие се случи в живота на Илон Мъск. Той стана баща за седми път, след като настоящата му половинка Клеър Баучър, по-известна като Grimes, го дари със син.

Наследникът на милиардера се е родил в понеделник, 4 май. "И майката, и бебето са добре", написа той лаконично в Twitter, за да отговори на всички питания относно раждането.

Точно в свой стил Мъск отвърна и на любопитството как ще се казва новороденият му син - "X Æ A-12 Musk". Този шеговит отговор е комбинация от името на новия албум на младата майка и неговата фамилия. А как наистина са кръстили бебето, засега остава тайна.

Все пак, не е малко, че собственикът на Tesla обяви пола, защото Grimes сподели в свое интервю преди няколко месеца, че ще оставят наследника си сам да го определи...

Преди минути пък предприемачът качи две снимки от родилното. На едната виждаме как държи новородения си син, носейки тениска с надпис "Окупирай Марс". Вероятно се надява бебето да наследи неговите големи мечти и цели.

Вторият кадър е близък план на бебето, за който е използван филтър от социалната мрежа. Така до окото му се появява надпис "Savage" (дивак).

Бебето на ексцентричната двойка със сигурност тепърва ще бъде обект на интерес, най-вече заради родителите си и ексцентричните им заявки за начина, по който ще го отглеждат. Но не очакваме да получим много информация за него, или поне не от Мъск, който определено не обича да говори за семейството си.

Илон Мъск, половинката му Grimes и как мислят да отглеждат бъдещото си дете

Решението, което Мъск и Grimes взеха за бебето си

Не сме очаквали друго от тях

Милиардерът губи първия си наследник едва на 10 седмици заради заболяване. След това има още шестима синове, последният от които проплака преди броени часове. За 32-годишната Grimes това е първо дете, а бременността си тя неведнъж определи като наистина кошмарно изживяване.