С ролята на Ариел - една от най-емблематичните принцеси на Disney, Хали Бейли се гмурна в дълбокото по много причини. Но участието ѝ в "Малката русалка" е повече от специално. 

Хали Бейли, "Малката русалка", Disney и как актрисата е преодоляла негативните реакции

Новата Малка русалка и борбата й за равноправие

Какво разкри Хали Бейли пред Variety

Пред People актрисата споделя, че ролята променя живота ѝ.

В началото тя навлиза с плахи стъпки в нея и не се чувства толкова сигурна в себе си. Всъщност целият процес по създаването на филма сякаш отразява пътя на Ариел в търсене на себе си.

"Спомням си, че в края на снимките, в последния ден, просто започнах да плача, защото наистина се чувствах сякаш съм излязла от този пашкул с Ариел", казва актрисата.

Но освен силен емоционален момент, за Хали Бейли участието ѝ във филма носи и послание към по-младата публика. 

"Фактът, че ролята е изиграна от мен, от човек, който прилича на мен, цветнокожа жена [...] благодарна съм за всичко, което моето участие ще направи за всички други малки цветнокожи момчета и момичета, виждащи себе си в мен", казва тя. "Защото знам, че ако бях видяла себе си по този начин, когато бях по-млада, мисля, че цялата ми перспектива щеше да се промени."

Хавиер Бардем, "Малката русалка" и новини за филма на Роб Маршал

Това ли ще е цар Тритон

Ново голямо име в продукцията

Сценарият на известната приказка на Ханс Кристиян Андерсен "Малката русалка" е дело на Джейн Голдман и Дейвид Магий. Наред с Хали Бейли, като цар Тритон и вещицата Урсула ще видим Хавиер Бардем и Мелиса Маккарти. 

"Малката русалка" ще бъде в кината от 26 май 2023 г.